Microdermabrasie

Microdermabrasie is dé manier om je huid op een veilige manier mechanisch te peelen. Daar een mechanische peeling tevens de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen stimuleert, zijn ook rimpels, verlies van elasticiteit en beschadigingen door UV-straling met microdermabrasie zeer goed te behandelen. Effectieve huidverjonging is het gevolg.

Hoe werkt microdermabrasie?

Talloze minuscule kristallen van aluminiumdioxide, allemaal in een achthoekige vorm, worden onder vacuüm en met behulp van een smal ‘zuigertje’ over de huid geblazen en meteen met de dode huidcellen opgezogen. Geheel pijnloos. Deze kristallen zijn ontzettend hard – alleen diamant is harder! – en zijn onoplosbaar. Hierdoor kunnen ze de huid niet verstoppen. Er is geen kans op allergische reacties of littekens en de behandeling is pijnloos.

Wat doet microdermabrasie met je huid?

  • Verwijdert dode huidcellen
  • Verbetert de bloedcirculatie
  • Versnelt de celdeling

En stimuleert de aanmaak van collageen en elastine zodat u een gladdere, stevigere en frisse huid krijgt!

Wanneer kan een microdermabrasie-
behandeling worden toegepast?

Microdermabrasie is met name een prettige behandeling bij de volgende indicaties:

  • een grove huid
  • een vale huidskleur
  • lijntjes en rimpeltjes
  • doffe tint

Zijn er voorzorgsmaatregelen nodig?

Nee, in principe niet. Deze behandeling doe je alleen niet in de zomermaanden of voordat je blootgesteld wordt aan zonlicht. Door de invloed van UV-licht zou je evt. plekjes kunnen krijgen. Na de behandeling zul je de huid extra moeten voeden en hydrateren. De huid vraagt daarom. Tevens moet je de huid na de behandeling beschermen met een SPF gedurende 2 weken.

Benieuwd naar
de tarieven?

Kom langs voor een
vrijblijvende intake!