Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden behandeld. Afhankelijk van de behandelplek, de huid en het type haar wordt het apparaat door de behandelaar ingesteld.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is het haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Welke haren kunnen worden behandeld?

Met elektrisch ontharen kun je in principe alle haren behandelen. Maar wil je een groter gebied ontharen en hebben de haren kleur dan kun je beter kiezen voor IPL behandelingen. Dit is minder belastend voor de huid, je kunt in korte tijd veel meer haren behandelen en het is minder pijnlijk. Zijn je haren her en der verspreid over je gezicht en hals en heb je ook grijze en witte haren ertussen staan dan kies je voor elektrisch ontharen.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Totdat het totale gebied is onthaard zul je regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot 1 à 2 jaar. De periode tussen twee behandelingen in wordt steeds groter. Natuurlijk wil je in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen.

Welke voorzorgsmaatregelen zijn er nodig?

Het is belangrijk om te zorgen dat het haartje een bepaalde lengte heeft als je behandeld gaat worden. in de periode tussen de behandelingen in is het raadzaam om de haartjes te laten staan, dus niet uit te trekken. Je mag de haartjes tussendoor wel kort maken door te knippen.

Wist je trouwens dat …

ontharen in het gezicht vaak (gedeeltelijk) wordt vergoed vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering?

Benieuwd naar
de tarieven?

Kom langs voor een
vrijblijvende intake!