Chemische Peels

Medik8 peelings zijn exfoliërende zuren van professionele activiteit. De peelings worden met een klein kwastje op de huid aangebracht. Hierdoor wordt de huid vernieuwd en wordt de huidtextuur verbeterd. Door meerdere peels in korte tijd te ondergaan bereik je betere resultaten (zie bijv. 12 weeks to WOW, onderaan deze pagina). Peelings kunnen het verschijnen van rimpels, pigmentatie en acné aanzienlijk verminderen, met minder ongemak en downtime.

Peelings

Combinatie Peelings
Medik8 biedt een breed scala peelings aan voor iedereen. Ze zijn specifiek ontwikkeld en gericht op verschillende huidproblemen om zichtbare resultaten te leveren.

Rewind
Een gerichte formulering die de collageenproductie bevordert om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Imperfecties worden vervaagd en de huid is zichtbaar verzacht en verjongd.

Even
Een verhelderende peeling die gericht is op zonschade, hyperpigmentatie en een doffe, vlekkerige huid. De Even Peeling minimaliseert melanineproductie waardoor pigmentatie zichtbaar vervaagt voor een meer egale huid.

Clarity
Een krachtig mengsel van zuren dat diep in de poriën zinkt om de huid effectief te zuiveren en te verhelderen. Het brengt acne snel onder controle en vermindert drastisch het risico op toekomstige uitbraken.

Universal AHA
Geschikt voor eenieder met elk huidprobleem. Het maakt de huid zichtbaar helderder, het verzacht, reinigt en revitaliseert de huid. Zeer geschikt als eerste peeling of om resultaten van andere peelings te behouden.

Sensitive PHA
Een nieuwe toevoeging voor een extreem gevoelige of roodheid-gevoelige huid om deze zichtbaar glad te maken en tevens een sterkere huidbarriere te bevorderen.

Hoe ziet de huid eruit na een peeling?

Milde roodheid en gevoeligheid van de huid kan voel- en zichtbaar zijn tot 3 a 5 dagen na de peeling. Lichte afschilfering en vernieuwing van de huid gedurende 3 a 5 dagen na de peeling – er kan meer afschilfering optreden in gebieden met puistjes en littekenweefsel. Daarnaast kan de huid een paar tinten donkerder lijken dan normaal, dit is tijdelijk.

Hoe voelt de huid direct na de peeling?

Een strakke huid, met lichte warmte in de huid en lichte toename van gevoeligheid. De huid is gevoeliger voor zonnestralen. Gebruik altijd een SPF en verminder blootstelling aan de zon en zonnebank.

Do’s

Wanneer je een peeling hebt gehad, of in een reeks van een aantal peelings zit, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Behandel de huid voorzichtig (geen sponsjes e.d.)
 • Dagelijks sunblock gebruiken, ook bij bewolkt weer
 • Bij gevoeligheid voor hyperpigmentatie speciaal serum gebruiken
 • CSA Routine volgen: Vitamine C en Sunscreen overdag, Vitamine A / retinol ’s avonds

Don’ts

Wanneer je een peeling hebt gehad, of in een reeks van een aantal peelings zit, zijn er een aantal zaken die je absoluut niet moet doen:

 • Bij schilfering niet aan de huid plukken!
 • Geen zonnebank of zonlicht
 • Geen peelings tot 1 week na de chemische peel
 • Geen AHA’s of BHA-reinigers de eerste 3 dagen na de peel
 • Geen make-up de eerste 12 uur na de peel
 • Geen sauna, sport of zwemmen, de eerste 24 uur na de peel
 • Geen zelfbruiners tot 1 week na de peel
 • Niet waxen minimaal 1 week voor en 1 week na de peel
 • Geen laserbehandelingen gedurende 12 weken

12 Weeks to WOW!

De ’12 weeks tot WOW’ is een gepersonaliseerde en intensieve training voor de huid. Het timeframe kan variëren per huidtype en huidconditie en daar zal ook het aantal peelings op worden afgestemd. Je krijgt een persoonlijk behandelplan. De thuisroutine is ondersteunend aan de uitgebreide reeks van salon peelings gericht op specifieke huidproblemen. Aangevuld met tips, adviezen en motivatie.

Gedurende 12 weken onderga je een reeks van 6 salon peelings gericht op specifieke huidproblemen. Je kiest als basis de Rewind, Even of Clarity peeling (zie hierboven). Ondersteunend aan deze salon peelings schrijft Anne-Marie een volledige ‘CSA’ thuisroutine voor: Vitamine C plus zonbescherming voor overdag, vitamine A / retinol voor ’s nachts.

Benieuwd naar
de tarieven?

Kom langs voor een
vrijblijvende intake!